Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Konventionelt svinekød forsvinder fra 500 Netto-butikker





Thursday den 30 August 2018 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

I Netto er der ikke længere plads til svinekød, hvor der er brugt antibiotika i produktionen. Det er en investering, siger topchef.

Snart kommer koteletter, ribbenstege og alle andre typer svinekød i Nettos kølediske udelukkende fra svin opdrættet uden antibiotika. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Prisen på det såkaldte OUA-svinekød er højere end på det konventionelle alternativ, men udfasningen skal ses som en investering, forklarer Per Bank, Salling Groups topchef.

- Derfor har vi også valgt at sælge den nye type kød til samme pris som almindeligt konventionelt grisekød, selvom det for os er dyrere i indkøb, siger han.

- Vi ser det som en investering i folkesundheden, at vi sammen med Danish Crown og via vores kæder kan være med til at drive udviklingen mod et reduceret antibiotikaforbrug, fortsætter Per Bank.

Brugen af antibiotika i svineproduktion øger risikoen for udvikling af multiresistente bakterier, som kan stå imod en penicillin-kur, hvis ender de med at gøre mennesker syge.

Forandringerne i køledisken er kun mulig, fordi Danish Crown har valgt at sende antibiotika-frit svinekød ud på det danske marked. Tidligere har slagteriet udelukkende solgt den slags til kunder i udlandet.

Kødet introduceres i Nettos 497 butikker fra uge 35.

LÆS OGSÅ: Nyt butikskoncept: I dag åbner Nettos bud på fremtiden



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD