Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Derfor styrtdykker antallet af røverier

Foto: Gunnebo Risk ManagementTirsdag den 26 januar 2016 kl. 15:11 af: Søren Duran Duus

Antallet af røverier mod bl.a. butikker er faldet markant de senere år. Men butikker bør sikre sig bedre, siger sikkerhedsekspert.

Bedre sikring mod røverier er en af de væsentligste årsager til, at det samlede antal røverier ifølge tal fra Danmarks Statistik er faldet med 60 procent – fra 3.372 i 2010 til 2.005 sidste år.

Sådan konkluderer en ny undersøgelse fra sikringsvirksomheden Gunnebo Risk Management.

I løbet af perioden på fem år er antallet af røverier mod butikker faldet fra 825 til 529 – svarende til 36 procent.

- Skiltning om røveribeskyttelse og sikring af pengene med blandt andet SafePay spiller en væsentlig rolle, siger sikkerhedsekspert John Ravn fra Gunnebo Risk Management.

Derfor færre røverier

Til sammenligning er antallet af røverier mod pengeinstitutter faldet fra 99 til 14, ligesom antallet af røverier mod tankstationer er faldet betragteligt, nemlig fra 179 i 2010 til 40 i 2015.

- Baggrunden for de færre røverier er helt klart den bedre sikring. Vi ved fra blandt andet pengeinstitutterne, at færre filialer med kontanter og tidsforsinkelser på åbning af kasser og andre sikkerhedsforanstaltninger som blandt andet videoovervågning har frataget de fleste røvere lysten til at forsøge sig, forklarer John Ravn.

Og uddyber i en pressemeddelelse:

- Når tankstationerne tilsvarende har øget sikkerheden med blandt andet SafePay, hvor kontanter anbringes direkte i en sikker enhed og returbetaling også kommer direkte fra samme enhed, betyder det, at adgangen til pengene er umulig.

LÆS OGSÅ: Glæde hos dagligvaregiganter: Nyt middel mod røveri virker

Psykiske og fysiske følger

John Ravn fremhæver, at det væsentligste ved røverierne ikke så meget er pengene – de røvede penge repræsenterer sjældent større beløb, men derimod de psykiske og også nogle gange fysiske følger af røverierne:

- For mange mennesker vil et røveri være en voldsom oplevelse, der kan give psykiske følger eller ligefrem varige mén. Det er også baggrunden for, at et stigende antal butikskæder og tankstationer sikrer deres værdier, så potentielle røvere ikke lader sig friste.

- Alene det at informere om, at 'der ikke er noget at hente' med plakater ved butikken holder mange væk. Og røverne kan ved selvsyn se, hvorledes der holdes øje med dem på overvågningskameraer, ligesom SafePay kasserne er meget synlige, konstaterer John Ravn.

LÆS OGSÅ: Sådan forebygges røveri i butikken bedst

Butikker bør sikre sig bedre

Sikkerhedseksperten mener dog, at detailkæder skal være endnu mere opmærksomme på risikoen ved røverier. 

- Udover at sikre butikkerne med SafePay, videoovervågning, tidslåse og andre sikkerhedsløsninger er det en god idé at træne personalet i at håndtere farlige situationer som for eksempel et røveri, lyder rådet fra John Ravn.

LÆS OGSÅ: DNA-spray skal sikre butikker mod røverierFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD