Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Cheføkonom om detailsalget i juli: - Det er vildt imponerende

Foto: detailfolk.dkDETAILSALGET

Procentvis ændring i forhold til foregående måned / tre måneder.

Tallene er korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving.

Detailhandel i alt
Maj: 2,6
Jun: -1,2
Jul: -0,1

Fødevarer og andre dagligvarer
Maj: 0,7
Jun: 0,4
Jul: 0,3

Beklædning mv.
Maj: 12,9
Jun: 4,6
Jul: 1,4

Andre forbrugsvarer
Maj: 2,5
Jun: -3,5
Jul: -0,7

Kilde: Danmarks Statistik

Torsdag den 26 august 2021 kl. 09:52 af: Kristian Holgersen

En krusning på overfladen ændrer ikke væsentligt på det store billede: Danskerne hælder stadig penge ned i butikkernes kasseapparater.

På et tidspunkt burde danskernes høje forbrug i detailhandlen tage et større dyk, fordi restauranter, rejser og andre oplevelser lidt efter lidt begynder at komme tilbage på banen efter coronakrisen.

Sådan har ræsonnementet lydt hos flere økonomer. Men indtil videre holder detailsalget et højt niveau - også selvom Danmarks Statistik har registreret en mindre nedgang på 0,1 procent i juli.

- Detailomsætningen i juli var fortsat på et højt niveau, og detailsalget i perioden maj-juli var 2,6 procent højere end i perioden februar-april, skriver Danmarks Statistik i en kommentar til de nye tal.

Det er kategorien Andre forbrugsvarer, som klarer sig dårligst i opgørelsen over detailsalget med en tilbagegang på -0,7, mens de to resterende kategorier, Fødevarer og andre dagligvarer og Beklædning mv., begge går en smule frem.

Cheføkonom er imponeret

I Arbejdernes Landsbank har cheføkonom Jeppe Juul Borre skrevet en analyse af detailsalget for juli, som er præget af optimisme.

- Det er vildt imponerende, og danskernes skyhøje forbrugslyst fortsætter med at give brandvarme kasseapparater i detailhandlen, skriver han på bankens hjemmeside.

- Det er egentlig bemærkelsesværdigt, at vi endnu ikke har et større forbrugsskifte væk fra detailhandlen for at rette energien og pengepungen mod det forbrug, som har været i sænk under store dele af krisen såsom restaurantbesøgene. Der er absolut ingen tvivl om, at restaurantforbruget er mærkbart forøget, men det har altså ikke for alvor været på bekostning af detailhandlen, skriver Jeppe Juul Borre.

Lidt mere afdæmpet er reaktionen fra Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker i Danske Bank, som kalder udviklingen et skridt mod mere normale tilstande.

- Nu er økonomien næsten fuldt genåbnet, og det vil formentlig betyde, at vi gradvist vil se en forskydning af forbruget tilbage mod servicesektoren, udtaler hun til Ritzau ifølge BT.

LÆS OGSÅ: Danskerne holder gang i detailsalget: Økonom forventer et skifteFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD