Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Her er reglerne for deling af overvågningsbilleder

Foto: Morguefile.comOnsdag den 11 juli 2018 kl. 06:00 - Kilde: Flere medier

I maj blev loven for deling af overvågningsbilleder justeret. Men de nye ændringer kommer ikke små butikker til gode, lyder kritikken.

Flere butiksindehavere har gennem de seneste år delt billeder fra overvågningen på de sociale medier, selvom det strider mod loven. Et af de seneste eksempler er Dansk Outlet i Helsingør, hvor en gruppe tyve angivelse slap afsted med varer for 7.000 kroner i denne uge. 

Men ifølge ny lovgivning, der trådte i kraft 25. maj, så kan det i visse tilfælde være i orden at dele overvågningsbilleder. Det fremgår af artikler fra Dansk Erhverv og DR.

Erhvervsdrivende må godt dele billeder fra butikkernes overvågning internt med hinanden, hvis det kan have en forebyggende effekt hos lige præcis de butikker, som får billederne at se. Delingen skal foregå i lukkede systemer og ikke på sociale medier.

Selvstændige butikker må dog stadig ikke dele overvågningsbilleder - den nye lov gælder kun medlemmer af kæder og erhvervsorganisationer. Det møder kritik fra en butiksindehaver, som selv har fået en bøde for ulovlig deling.

- Vi er hæmmet af sådan et lovforslag, fordi vi er en solobutik. Man har lavet en halv løsning, som tilgodeser nogle forretninger og ikke andre. Og vi står tilbage her som taberne, der ikke kan gøre noget, siger Henrik Mølbach Thomsen til DR. Han er indehaver af dametøjsbutikken Laura Thomsen i Silkeborg.

Se Dansk Erhvervs detaljerede gennemgang af loven.

LÆS OGSÅ: Billeder af formodede butikstyve får Facebook til at gløde

Læs hele artiklen på Flere medier


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD